Trainingsweek Diessen: de woensdag

Woensdag 14 oktober 2015 

Na een teleurstellende avond in Luik, aanvaardden we de thuisreis. Zoals gisteren al door Erik gezegd: de mannen accepteerden hun lot dapper, maar hun teleurgestelde gezichtjes spraken boekdelen.  Het stond meteen vast: er moest een extra wedstrijd geregeld worden voor woensdagavond! Er werd meteen druk heen en weer gebeld om dit zo snel mogelijk van de grond te krijgen. Na enig nagelbijten door iedereen, die hiermee doende was, kwam het verlossende woord van de Rugbyclub in Dendermonde: zij konden ons ontvangen voor een wedstrijd op woensdagavond. Super! Nu kon Bart de ouders berichten dat we de kinderen na de deceptie van dinsdagavond, weer blij konden maken met een wedstrijd voor woensdagavond!
Na deze enerverende dinsdag hadden de boys erg veel zin in het zwemmen op woensdagochtend. Met dit leuke uitje in het verschiet, gingen de mannen braaf slapen. Geloof het of niet, maar ze gaven werkelijk geen kik. Natuurlijk speelt de vermoeidheid hierbij ook een niet onbelangrijke rol.

Vanmorgen vertelde David vóór het ontbijt dat we vanavond tegen Dendermonde gaan spelen! Je had het moeten zien, vreugde alom! Geweldig om te zien hoe blij en enthousiast de jongens reageerden! Weer helemaal klaar om goed gemotiveerd te werk te gaan op het trainingsveld! Na een fantastisch verzorgd ontbijt (het is echt heel goed verzorgd hier en uiterst comfortabel), bracht Ron ons weer heel galant naar het trainingsveld. Daar werden allereerst de spiertjes opgewarmd, de nodige oefeningen uitgevoerd en een prima teamrun gedaan. Ook de geblesseerde jongens werden tijdens de gehele training leuk, afwisselend en doeltreffend beziggehouden door Chantal. Ook als je geblesseerd bent, kun je hard trainen! En wat nog belangrijker is, ze hebben er echt lol in!

Na de training bracht Ron ons naar “Het Vennenbos”, een geweldig leuk tropisch zwemparadijs op een Landal vakantiepark. Dit zwembad heeft een fantastisch leuke wildwaterbaan en een aantal geweldige glijbanen en ook nog een golfslagbad! Hier konden de jongens zich heerlijk  uitleven en de spiertjes verwennen. Behalve pechvogel Ivar, want zijn gebroken vinger zit nog in het gips. We hebben hem vermaakt met Uno en galgje.  Hij was niet de enige pechvogel… Filémon was nog geen 5 minuten in het zwembad, of hij brak een stuk van z’n voortand af. Omdat hij maandag op vakantie gaat en z’n tandarts vrijdag niet beschikbaar is, wordt hij morgenochtend opgehaald door z’n moeder voor een tandartsbezoek. Filémon z’n trainingskamp moet dus voortijdig worden beeindigd, heel sneu voor hem!

Na het zwemmen zijn we verwend met een heerlijke warme lunch. Ook weer prima verzorgd en erg smaakvol. Aan de eetlust van de jongens kun je merken dat ze volop in de groei zijn en een hoop energie verbruiken! Die mannen eten als dijkers.  Verzadigd en verkwikt togen de boys aan het huiswerk. Het is goed om te zien dat de jongens  ook dit onderdeel van het logoContrainingskamp heel serieus oppakken. Na de studie werden de tassen ingepakt voor de wedstrijd en werden de jongens getrakteerd op warme chocolademelk en koek. Ondertussen werden de  team- en persoonlijke goals besproken.

Toen was het zover, we vertrokken voor DE WEDSTRIJD!!! Helaas werkte de Antwerpse Ring niet erg mee en zorgde voor een vertraging van 5 kwartier! Gelukkig had Ron hier als enigszins rekening mee gehouden en zo kwamen we toch nog op tijd, na bijna 3 uur sturen, aan in Dendermonde. En dat was niet voor niets! De mannen hebben gespeeld als beesten. Er werden 3 wedstrijdjes van 20 minuten gespeeld, zodat alle 30 spelers hun geweldige aandeel konden leveren. Wat we zagen waren prachtige lijnen vanuit goede rucks en hele goede passes. De teamgeest van de mannen was echt fantastisch! Er werd geweldig goed samengespeeld! Het was heel mooi om te zien, dus we werden getrakteerd op een prachtige wedstrijd, die resulteerde in een uitslag van (minstens) 50 – 0 voor onze spelers!
Dendermonde is een team, dat de competitie dit seizoen alleen nog maar gewonnen heeft. Ze hadden dit geweld dus niet verwacht.  Zo zie je maar wat goede training, inzet en focus doet! Pien, David en Veech hebben weer fantastisch werk verricht!

Moe, maar heel voldaan stapten onze helden schoongewassen in de bus. Gelukkig verliep de terugreis vlekkeloos. In Diessen stond een heerlijke groentenlasagne voor ons klaar, die binnen no-time verslonden werd. Harry had de wedstrijd zoals te doen gebruikelijk, gefilmd. Die hebben de jongens nog even teruggezien in afwachting van de lasagne. Ik had de edele taak op me genomen om de natte en stinkende shirts en sokken uit te hangen, ha, ha. Na de lasagne werden de jongens nog even ingelicht over het programma van morgen. Onze strenge, doch rechtvaardige trainer Veech bedenkt steeds weer dingen om de jongens te verwennen. Hij zegt dan: “ik ben hard voor ze, maar ik moet ze ook verwennen”. Een mooie combinatie van discipline en ontspanning. Zo heeft Veech vandaag geopperd om morgen weer te gaan zwemmen met de boys, een bonus! Zo gezegd, zo gedaan! Het is alweer geregeld! En vanavond stelde hij voor om morgenavond naar McDonald’s te gaan! Maar dat weten ze nog niet!  Ze waren wel superblij met het vooruitzicht van nog een ochtendje Vennenbos! Nu liggen ze heerlijk te slapen, ze hebben de rust broodnodig. Morgen weer een drukke dag met als hoogtepunt een wedstrijd in Boxtel. Welterusten! (Het is nu 00:06!). Groetjes, Anja

Geen reacties op "Trainingsweek Diessen: de woensdag"


    Laat van je horen

    Basis HTML is goedgekeurd