Trainingskamp U16 & U18 – Europian Campus Santa Teresa

Dit jaar twee dagen trainingskamp in Frankrijk voor onze U16 en U18 spelers. Inclusief de twee reisdagen zijn we vier dagen op pad met 48 spelers, 2 coaches, 3 teammanagers, 1 fysio, 1 studiebegeleider en onze buschauffeur. Een trainingskamp is hard werken voor zowel staf als deelnemers. Het is een voorproefje van hoe het leven van een professioneel rugby speler er uit ziet.

Maandag 3 april spelen we met de U16 en dinsdag 4 april met de U18 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noisy. Beide dagen is programma vrijwel gelijk en afgestemd op de voorbereiding van de betreffende spelers voor hun wedstrijd.

Studie

Na de trainingen is er ‘s ochtends en ‘s middags studietijd met extra begeleiding van Bob, onze studiebegeleider voor met name de spelers die in hun examenjaar zitten. Er wordt hard en geconcentreerd gewerkt om de schooluren die de spelers deze dagen missen te compenseren.

Analyse

Een goede wedstrijd voorbereiding kan eigenlijk niet zonder gedegen analyse van trainingen en wedstrijden. Hiervoor gebruiken we de NAC sport software. De filmbeelden worden getagd en op groot scherm bekijken de spelers samen met de coaches waar het goed ging en waar het beter kan. Hiermee wordt het spelinzicht en begrip van de spelers vergroot en krijgen ze oog voor wat samenwerking in het rugbyspel kan opleveren. Er is ruimte voor vragen en delen van ideeën.

3 april 2018- U16 game preparation

Ochtend training

De ochtendtraining is voor de U16 speltechniek, inzicht, defence- en attacksystems. Coaches maken een opstelling en bereiden de spelers mentaal voor op de wedstrijd. Deze voorbereidende trainingen zijn fysiek niet zwaar om er voor te zorgen dat de krachten gespaard worden voor de wedstrijd.

Analyse

Coaches zijn tevreden over de ochtendtraining. We zien de spelers zich focussen en de afgesproken spelsystemen toepassen. Met nog wat aandachtspuntjes t.a.v. ……zijn ze er bijna klaar voor

Captains teamrun-U16

‘s Middags een 20 minuten training als laatste voorbereiding op de wedstrijd. Het game-plan wordt afgestemd en uitgevoerd.

Game

We worden ontvangen op de club, het team krijgt een laatste peptalk van de coaches in de kleedkamer en dan naar het veld voor de warming up.

Gezien het aantal U16 spelers dat we hebben wordt er afgesproken om vier keer 20 minuten te spelen, zodat al onze spelers game-time kunnen hebben. Uiteindelijk moest de vierde 20 minuten eerder afgeblazen worden omdat het te donker werd.

Onze spelers speelden een