Trainingsweken

Jaarlijks wordt er binnen het RAZW trainingsprogramma voor 3 leeftijdscategorieën een trainingsweek (stage) georganiseerd. Doelstelling van deze trainingsweken is onze spelers te laten ervaren wat erbij komt kijken wanneer je kiest voor een carrière als (semi) professional in rugby. Het draait deze week om discipline, focus en commitment. Er wordt dagelijks gestudeerd (schoolwerk gaat mee) en getraind in voorbereiding op de wedstrijd halverwege de week. Voor deze wedstrijd zoeken wij ieder jaar een goede tegenstander, zodat er wat te leren valt van de wedstrijd die gespeeld wordt. Game analyse maakt onderdeel uit van de trainingsweek, net als goede voeding, rust en recovery.

Deze trainingsweken vinden plaats onder schooltijd. De Academy spelers vragen hiervoor vrijstelling aan bij hun school. Binnen de samenwerking met de LOOT scholen is deze week qua data afgestemd en is de vrijstelling voor de leerlingen geregeld mits de schoolresultaten het toelaten. Spelers van scholen zonder LOOT status regelen deze vrijstelling zelf. Elke school heeft hier mogelijkheden voor in het kader van een topsportopleiding.

De leeftijdsgroepen waarvoor we de trainingsweken organiseren zijn onze eerstejaars, de U16 en U18 groep. Voor de eerstejaars is het een kennismaking met de Academy cultuur en elkaar als startende Academy speler. Voor de U16 en U18 groepen betreft het een ontwikkelingsstage waarvoor we bij voorkeur naar het buitenland gaan.

Binnen de oudste spelersgroep is er altijd ruimte voor extra spelers om het team te complementeren. Hiervoor nodigt de Academy de clubspelers uit de regio uit die hebben deelgenomen aan ons Outreach programma en in het regionale selectie team (RRD) zitten.

De kosten voor deelname aan de trainingsweek zijn voor Academy speler bij hun contributie inbegrepen. Aan niet-Academy spelers vragen we hiervoor een bijdrage, welke per jaar verschilt.