Informatie voor clubs

Selectieproces deelname Selectieproces deelname junior programma Rugby Academy ZuidWest en Promotietrainingen programma Rugby Academy ZuidWest

Het selectieproces voor de RAZW is net als vorig jaar losgekoppeld van de RRD. Het selectieproces voor RAZW bestaat uit twee fysieke rugbyskills testen en een sport-psychologische skills test.

De twee fysieke rugbyskills testen staan gepland op 24 november en 1 december. De sport-psychologische skills test zal half december worden afgenomen.

Proces
Wij vragen jullie spelers (groep 8) die in aanmerking komen (zie voor selectiecriteria hieronder) voor deelname aan het selectieproces van de Academy aan te melden via dit formulier https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhn9nu8Oxw-K6Fop1RWEfcviQbPiNgVD-SyvHqzko6mocDpQ/viewform

Door het invullen van dit formulier zijn de spelers aangemeld voor het selectieproces. De Academy neemt vervolgens rechtstreeks contact op met deze spelers om hen uit te nodigen voor twee fysieke rugbyskills testen en een sport-psychologische skills. Tijdens de testen zijn er ook voorlichtingsbijeenkomsten voor de ouders.

Criteria voor aanmelden voor het selectieproces RAZW
Hieronder staan een aantal herkenningscriteria waaraan een RAZW speler zou moeten voldoen. Coaches kunnen deze criteria gebruiken als richtlijn bij de voorselectie. Hiervan is het mentale onderdeel het belangrijkst. Daarnaast moet een speler op minimaal één ander onderdeel goed scoren. 

 1. Mentaal
  • Discipline
  • Intrinsieke motivatie (inzet, doorzettingsvermogen, vechtlust)
  • Ambitie (gericht op individuele ontwikkeling)
  • Zelfvertrouwen
 2. Fysiek
 1. Snelheid, beweeglijkheid, lenigheid
 2. Explosiviteit, (snel)kracht
 3. Coördinatie (timing, ruimtelijk inzicht, oog-hand, oog-voet) 
 4. Uithoudingsvermogen
 5. Techniek
 6. Goede toepassing van de basistechnieken (vangen, gooien, schoppen, tackelen) 
 7. Tactiek
 8. Spelinzicht (situaties snel herkennen, de juiste keuzes maken) 

Belangrijk 
Bij spelers die nog maar kort rugbyen is de beheersing van de basistechnieken nauwelijks van belang. Van groter belang is de mentale en fysieke component.