Over ons

Rugby Academy ZuidWest

Bekijk hier onze mini docu  over Rugby Academy ZuidWest.

De Rugby Academy is een samenwerking tussen verschillende partners: Rugby.NL , het NOC*NSF, Het Segbroek College, het Leonardo College,  het Regio Steunpunt Talent , Topsport Leiden, Topsport Den Haag en onze sponsorpartners. De Rugby Academy ZuidWest is in 2008 opgericht en bestaat dit jaar dus 10 jaar.  Verslag Academy Week – 10 Jarig Bestaan

Jonge, gemotiveerde jongens en meisjes uit de regio ZuidWest Nederland worden dagelijks getraind om hun talent te ontplooien.
Een gekwalificeerde en gemotiveerde staf van Coaches , Fysiotherapeuten, Voedingsdeskundige en Sportpsychologe ( Paramedische staf ) verzorgen dagelijks veld-, zaal en krachttrainingen.

Deze trainingen vinden plaats op basis van de uitgangspunten zoals die vastgelegd zijn door de Rugby.NL in samenwerking met NOC*NSF in het MOR (Meerjaren Opleidingsplan Jeugd) ( Spelers en Ontwikkeling)

In dit plan staat de sporter centraal, is specifiek gericht op de jeugd en waarbij de Rugby.NL faciliteert. Doel achter dit MOR is jeugdige talenten een betere kans te geven, talenten eerder herkennen en ontwikkelen en een betere kwaliteit en begeleiding geven.

Op twee vlakken wordt hier aandacht aan geschonken:

  1. RDD ( Rugby Development Days ), 5 x per jaar ten behoeve van de talent-herkenning. Aanmelding hiervoor gaat via de trainers van de clubs in Zuid-Nederland.
  2. Rugby Academy ZuidWest, stuctureel, 10 uur per week ten behoeve van de talent-ontwikkeling. Iedere RAZW-leerling is verplicht deel te nemen aan het RDD.

Rugby Academy ZuidWest is de enige rugbyopleiding in district ZuidWest die in samenwerking met Rugby.NL en NOC*NSF een gecombineerde School en Topsport opleiding aanbiedt.

In dit talentenprogramma worden gemotiveerde jongens en meisjes vanaf 12 jaar uit de hele regio ZuidWest Nederland ontwikkeld tot nationale en internationale rugbyspelers. Doel van de Rugby Academy is om rugbytalenten de optimale kans te bieden op een topsport carrière in de rugbysport.

Deelnemers aan het talentenprogramma worden geselecteerd tijdens de Rugby Development Dagen (RDD). Via het NOC*NSF hebben zij een officiële Topsportstatus.

Zo’n 80 kinderen zijn opgenomen in de Rugby Academy ZuidWest. Zij hebben een officiële NOC*NSF ‘belofte’ status, trainen dagelijks en volgen hun topsport onderwijs op het Segbroek College of het Leonardo College.

Zit je in groep 7 of 8 of in de eerste 4 jaar van de middelbare school en denk je dat je over de juiste skills en motivatie beschikt om deel te nemen aan het Talentenprogramma van Rugby Academy ZuidWest, stuur dan een mail naar wervingenselectie@rugbyacademyzuidwest.nl voor meer informatie.