Senior Academy

Senior Academy Programma 

Het opleidingsprogramma voor talenten van Rugby NL, “The Pathway” is uitgebreid met een Senior Academy Programma, gericht op rugby-talent van 17 tot 21 jaar. 

Het nieuwe programma voorziet in de leemte tussen het bestaande Academy programma (voortaan het junior programma genoemd) en het programma van het Nationaal Trainings Centrum (NTC) in Amsterdam.

Voor wie & waarom?
Het Senior Academy programma biedt talentvolle, gemotiveerde spelers de kans om de aansluiting bij de top te bereiken en is te volgen naast het reguliere trainingsprogramma dat de clubs, 

Voor de meeste jonge talenten is het NTC (nog) niet in te passen in hun dagelijks leven qua opleiding, reizen e/o huisvesting. En ook niet elk talent van 17 of ouder komt direct voor het NTC in aanmerking. Rugby is nu eenmaal een ‘late development sport’ en het merendeel van de spelers is nog niet op zijn of haar top als de NTC selectie plaats vindt. 

Dit maakt het programma geschikt voor een grote groep talentvolle en gemotiveerde spelers,

  • die tijdens de middelbare school het junior programma van een Rugby Academy heeft doorlopen, en (nog) niet geselecteerd is voor het NTC, of anderszins daaraan niet kan deelnemen
  • die (pas later) fanatiek met rugby is bezig gegaan en die naast zijn/haar clubtraining er een schep bovenop wil doen om alsnog -misschien via onder 18, of onder 20- de seniorselectie van Oranje te halen 
  • die een vervolgopleiding doet die niet gecombineerd kan worden met het NTC programma maar wel voor het ereklasse rugby wil door ontwikkelen.
  • die als talentvolle speler in een studententeam competitie wil spelen, maar goed genoeg is om met  de nodige extra inspanningen het Nationale studententeam en misschien ook de Oranje senioren selectie te bereiken

Het programma staat dus zowel open voor spelers die de Junior-Academy hebben doorlopen als voor gemotiveerde en talentvolle spelers die pas later de smaak naar meer rugby ‘te pakken kregen’. 

Dat geldt voor nogal wat studenten-rugbyers, maar elke rugbyclub kent zulke spelers.

Het programma 
Voor al deze spelers is er nu dus het ‘Senior Academy programma’. Dit programma volgt in grote lijnen dat van het NTC en vindt plaats onder de technisch directeur van de Rugby Academy Phil Leck, en wordt uitgevoerd door level 3 en 4 gekwalificeerde coaches verbonden aan de RAZW en gasttrainers. 
Om het wekelijkse ritme van wedstrijden en clubtrainingen niet te frustreren, zijn andere trainingsdagen gekozen en zal het accent liggen op skills en tactiek.  In de winter wordt ook gewerkt aan prestatiegedrag onder begeleiding van een sportpsycholoog(e) en aan voeding met een  sportdiëtist(e). 
Er worden slimme trainingstrijden aangeboden om optimaal in te spelen op  werktijden en/of studieprogramma. De tijden verschillen per locatie.

Het programma gaat in 3 regio’s in Nederland aangeboden worden.

Het is gestart in Den Bosch (Regio Zuid) en sinds kort ook in Amersfoort door Rugby Academy Midden-Oost. 

Het gaat deze herfst ook ZuidWest van start.  We kunnen beschikken over de locaties van LSRG in Leiden, bij RC Delft en verschillende locaties in Den Haag. Het hangt af van de keuze qua trainingstijden. En die wordt vastgesteld als voldoende geïnteresseerden zich hebben aangemeld en hun voorkeur/opties hebben opgegeven.   

Meer weten?  

  • Wat kost het ?
  • Hoe ziet het programma er precies uit?
  • Wie vormen de staf van het programma ?

Graag treedt onze technische staf in contact met spelers in de leeftijdsgroep 17-21 om te kijken voor wie dit programma een passende aanvulling zou kunnen zijn.

Meld je aan voor nadere informatie
Please contact Phil Leck: 
By mail:  technicaldirector@rugbyacademyzuidwest.nl
By phone: 06 30 93 28 36