Senior Academy Program

Voorlichtingsbijeenkomst Senior Academy start up

Voor technische staf/ trainers en spelers

1. video-meeting op woensdag 5 augustus om 19.30 uur 2. ‘life’ bijeenkomst op dinsdag 11 augustus om 19.30 uur

Aanmelden via een mail aan ​technicaldirector@rugbyacademyzuidwest.nl Vermeld duidelijk naam, en voor welke van de twee meetings je aanmeldt.

Lees hier verder voor extra informatie

In september starten wij met het ‘Senior Academy Programma’. Misschien hebben jullie de Nieuwsbrief van Rugby Nederland van 20 mei jl. gelezen: “The Pathway”, zoals het opleidingsprogramma voor talenten van Rugby NL heet, wordt uitgebreid met een Senior Academy Programma, gericht op rugby-talenten van 17 tot 21 jaar. Het nieuwe programma voorziet in de leemte tussen het bestaande Academy programma en het aanbod van het Nationaal Trainings Centrum (NTC) in Amsterdam.

Voor wie & waarom?

Het Senior Academy programma, te volgen naast het reguliere trainingsprogramma dat jullie op de club aanbieden, biedt talentvolle, gemotiveerde spelers de kans om de aansluiting bij de top te bereiken èn maakt ondertussen jullie clubspelers nòg betere spelers.
Voor de meeste jonge talenten is het NTC (nog) niet in te passen in hun dagelijks leven qua opleiding, reizen of huisvesting. En ook niet elk talent van 17 of ouder komt direct voor het NTC in aanmerking. Rugby is nu eenmaal een ‘late development sport’ en het merendeel van de spelers is nog niet op zijn of haar top als de NTC selectie plaats vindt. Een grote groep spelers die ons junior programma heeft voltooid haakt daarom af, waarmee de investering die zij, hun ouders en de Rugby Academies in hun ontwikkeling hebben gestopt verdwijnt “als sneeuw voor de zon”.

Het ‘Senior programma’ is overigens niet alleen voor hen bestemd: wij weten uit verhalen van jullie trainers of omdat onze coaches dat met eigen ogen gezien hebben op RDD’s of in ons Outreach-programma afgelopen zomers, dat er nog veel meer talent met groeipotentie op de clubs ‘rondloopt’.
Het programma staat dus ook open voor gemotiveerde spelers die het (junior) Academy-programma niet hebben kunnen doen of omdat ze pas later de smaak naar meer rugby ‘te pakken kregen’. ​Dat geldt onder meer voor nogal wat studenten-rugbyers, maar zoals gezegd, elke club kent zulke spelers.

Het Programma

Voor al deze spelers is er nu dus het ‘Senior Academy Programma’. Dit programma volgt in grote lijnen dat van het NTC en vindt plaats onder de technisch directeur van de Rugby Academy Phil Leck, en wordt uitgevoerd door level 3 en 4 gekwalificeerde coaches verbonden aan de RAZW en gasttrainers.
Om het wekelijkse ritme van wedstrijden en clubtrainingen niet te frustreren, zijn andere trainingsdagen gekozen en zal het accent liggen op skills en tactiek. In de winter wordt ook gewerkt aan prestatiegedrag onder begeleiding van een sportpsycholoog(e) en aan voeding met een sportdiëtist(e). Er worden slimme trainingstijden aangeboden om optimaal in te spelen op werktijden en/of studieprogramma. De tijden verschillen per locatie.

Het programma gaat in september a.s. in 3 regio’s van start: in Den Bosch (Regio Zuid), in Amersfoort (door RA Midden-Oost) en dus in onze regio.

We onderzoeken nog of de locatie bij LSRG in Leiden en/of bij RC Delft zal worden; dat kan ook nog anders worden: dat bepalen we definitief als we weten hoe de deelname aan dit programma over clubs in de provincie gespreid is. Houd onze website in de gaten.

Meer weten?

Waar en wanneer vindt het plaats ?
Wat kost het ?
Hoe ziet het programma er precies uit?
Wie vormen de staf van het programma ?
Allemaal vragen waarop wij de antwoorden op dit moment aan het maken zijn.

Daarom nodigen we jullie, en met name degenen die zich bij jullie club bezig houden met de technische ontwikkeling van spelers in de leeftijd 17-21 uit voor een voorlichtingsbijeenkomst.

Twee opties:

1. een video-meeting op woensdag 5 augustus om 19.30 uur 2. een ‘life’ bijeenkomst op dinsdag 11 augustus om 19.30 uur

Bevestig s.v.p. je belangstelling door je met e-mailadres op te ​geven bij Phil Leck (zie onder)​,​ en geef aan voor welke optie je intekent. Wie kiest voor de video-meeting, krijgt de uitnodigingslink toegestuurd op het opgegeven mailadres (via zoom.nl). Wie kiest voor locatie krijgt begin augustus te horen waar we bijeenkomen. We zullen die informatie ook op onze website vermelden.

Kan je aan geen van deze opties deelnemen, dan kan je je vragen naar Phil mailen, technicaldirector@rugbyacademyzuidwest.nl​ of bellen op telefoonnummer ​06-30932836