Blessure protocol

Ons blessure protocol is opgesteld in samenwerking met de fysiotherapeuten waarmee de RAZW een samenwerkingscontract heeft. De doelstelling van het protocol is spelers een professioneel vangnet te bieden met als uitgangspunt een bijdrage te leveren aan de  duurzame inzetbaarheid van onze Academy spelers in hun sport.

Om deze bijdrage te kunnen leveren is het van belang dat wij vanuit de Academy de status van de blessure en het herstel kunnen monitoren en vertalen in een algemeen trainingsadvies dat zowel speler als coaches houvast biedt.
Het systeem dat we daarvoor hebben bedacht noemen we het “stoplicht-systeem”. Waarbij we de kleuren van een stoplicht koppelen aan een training restrictie;

Rood – geen veld (sporthal) trainingen
Geel – training met restricties (in overleg met/ op advies van fysio)
Groen – terug naar volledige deelname aan trainingen.

Binnen deze algemene categorieën is er ruimte voor individueel maatwerk. Dat maatwerk wordt geleverd door onze fysiotherapeuten, middels extra hersteltrainingen, doorverwijzingen, oefeningen voor thuis of afspraken over op onderdelen niet mee trainen. Het opvolgen van deze adviezen/ afspraken is de verantwoordelijkheid van de speler zelf. De coaches kunnen gedurende de groepstrainingen onvoldoende toezicht hierop houden en zijn niet medisch onderlegd. Uiteraard wordt elke speler, geblesseerd of niet, goed in de gaten gehouden en evt uit de training gehaald als dat nodig is.

Contactgegevens voor melden blessures;

Spelerszaken RAZW;
Irene Dekker
spelerszaken@razw.nl, 06-46258491

Fysio Den Haag;
B&B Healthcare, Contact – B&B Healthcare (benbhealthcare.nl)
Kevin Friederich, kevinfriederich@benbhealthcare.nl

Fysio Leiden;
Visser Fysiotherapie, Visser Fysiotherapie Al 45 jaar van vitaal belang –
Marieke Panman, m.panman@visserfysio.nl

Fysio Rotterdam;
Fysio4you, Fysiotherapie Rotterdam Ommoord | Fysio4You | Beter in beweging
Marjolein Veerbeek, marjolein@fysio4you.com

Uitgebreid overzicht van het blessure protocol (rugbyacademyzuidwest.nl)