Blessure protocol

Ons blessure protocol is opgesteld in samenwerking met de fysiotherapeuten waarmee de RAZW een samenwerkingscontract heeft. De doelstelling van het protocol is spelers een professioneel vangnet te bieden met als uitgangspunt een bijdrage te leveren aan de  duurzame inzetbaarheid van onze Academy spelers in hun sport.

Om deze bijdrage te kunnen leveren is het van belang dat wij vanuit de Academy de status van de blessure en het herstel kunnen monitoren en vertalen in een algemeen trainingsadvies dat zowel speler als coaches houvast biedt.
Het systeem dat we daarvoor hebben bedacht noemen we het “stoplicht-systeem”. Waarbij we de kleuren van een stoplicht koppelen aan een training restrictie;

Rood – geen veld (sporthal) trainingen
Geel – training met restricties (in overleg met/ op advies van fysio)
Groen – terug naar volledige deelname aan trainingen.

Binnen deze algemene categorieën is er ruimte voor individueel maatwerk. Dat maatwerk wordt geleverd door onze fysiotherapeuten, middels extra hersteltrainingen, doorverwijzingen, oefeningen voor thuis of afspraken over op onderdelen niet mee trainen. Het opvolgen van deze adviezen/ afspraken is de verantwoordelijkheid van de speler zelf. De coaches kunnen gedurende de groepstrainingen onvoldoende toezicht hierop houden en zijn niet medisch onderlegd. Uiteraard wordt elke speler, geblesseerd of niet, goed in de gaten gehouden en evt uit de training gehaald als dat nodig is.

De samenwerking met B&B Healthcare voor locatie Den Haag en Sport Medisch Centrum Oegstgeest voor locatie Leiden bestaat uit een wekelijks spreekuur en directe en makkelijke toegang tot de aangesloten fysio praktijken en behandelingen daar. Tijdens het spreekuur kunnen spelers langskomen met klachten/ vragen. Hij/ zij worden dan kort door de fysio onderzocht, waarna er een advies volgt. Er vinden tijdens het spreekuur geen fysiotherapeutische behandelingen plaats. Daarvoor moet een aparte afspraak op de fysiopraktijken gemaakt worden.
Er is vanuit de RAZW geen verplichting bij B&B of SMC onder behandeling te gaan. Het is een ieders vrije keus. Wij vragen jullie dan wel de diagnose/ behandelplannen e.d. te delen met onze fysio’s die het spreekuur verzorgen.

Langskomen op het spreekuur is namelijk wel verplicht. Daar bepaalt de fysio in hoeverre een speler wel of niet weer aan de RAZW trainingen kan deelnemen en wordt de stoplicht-status aangepast. Pas als de speler weer op groen gezet is, mag hij/zij weer aan de RAZW trainingen deelnemen. Hiermee beschermen we zowel onze spelers als onze coaches.

Je bent geblesseerd en dan?

LOCATIE DEN HAAGLOCATIE LEIDEN
1Je meldt je blessure bij SpelerszakenJe meldt je blessure bij Spelerszaken en bij Marissa Compier
2Spelerszaken maakt voor jou een afspraak op het spreekuurMarissa maakt met jou een afspraak voor het spreekuur
3Kevin stelt je blessure status vast en geeft je medisch adviesMarissa stelt je blessure status vast en geeft je medisch advies
4Kevin koppelt  zijn bevindingen terug aan SpelerszakenMarissa  koppelt haar bevindingen terug aan Spelerszaken
5Spelerszaken verwerkt de status/ opmerkingen in SportlyzerSpelerszaken verwerkt de status/ opmerkingen in Sportlyzer
6Spelerszaken verstuurt het wekelijks blessure status rapport aan de coachesSpelerszaken verstuurt het wekelijks blessure status rapport aan de coaches
Spreekuur iedere dinsdag van 08:00-09:30
Locatie; Segbroek College, Klaverstraat, gym
Spreekuur iedere dinsdag van 15:00-15:30
Locatie; Leonardo College, ……ruimte

Contactgegevens voor melden blessures;

Spelerszaken;
spelerszaken@rugbyacademyzuidwest.nl, 070-2173077 (ook te gebruiken voor Whatsapp) 

Kevin Landsweer (spreekuur fysio locatie Den Haag);
kevin@benbhealthcare.nl, 06-24786614 

Marissa Compier (spreekuur fysio locatie Leiden);
marissa@smc-oegstgeest.nl, 06-37331730

I.v.m. de Covid-19 maatregelen is het dragen van een mondkapje op het spreekuur verplicht en kan er alleen op afspraak langs gegaan worden

Uitgebreid overzicht van het blessure protocol