HELDEN ACTIE VAN SPORTPSYCHOLOGEN ‘TOUGH MINDS’ ENORM SUCCES VOOR RUGBY ACADEMY ZUIDWEST

Een half jaar geleden introduceerden de sportpsychologen van het Haagse ‘Tough Minds’ de Helden Actie. Een initiatief om bedrijven te activeren om (top)sporters te ondersteunen met mentale begeleiding toen wedstrijden, toernooien en evenementen door het coronavirus werden gecanceld. Veel sporters zaten met de handen in het haar nu de houvast en de motivatie soms ver te zoeken was. Daar speelden de sportpyschologen van Tough Minds, die dit van dichtbij zagen gebeuren, met dit nieuwe initiatief op in. En met succes. 

Jaarprogramma mentale training gesponsord voor Rugby Academy ZuidWest

Zo heeft de Helden Actie van Tough Minds er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de Rugby Academy ZuidWest haar volledige jaarprogramma mentale training gesponsord heeft gekregen. Zowel de coaches als de spelers van de Academy worden het gehele jaar begeleid door sportpsycholoog Petra Sauter – de Munck van Tough Minds, één van de initiatiefnemers. “De Academy is enorm dankbaar voor het programma, maar vooral ook voor wat de Helden Actie teweeg heeft gebracht” reageert voorzitter Marten Vente. 

Niet alleen hebben zij daardoor plannen waarvoor ze geen ruimte meer hadden in hun begroting, toch uit kunnen voeren. Ook de tegenprestaties zijn een mooie meerwaarde van de actie. Als je als bedrijf of persoon een begeleidingstraject of jaarprogramma sponsort, dan kun je van de gesponsorde sporter of club een tegenprestatie verwachten. Zo brengt één sponsoring, vele ballen aan het rollen.

Mooie tegenprestatie voor sponsoren Helden Actie

Vorige week heeft de tegenprestatie voor één van de sponsoren van het jaarprogramma plaatsgevonden. Rugby Club Delft heeft hoofdtrainer en technisch directeur Phil Leck van de Rugby Academy mogen ontvangen als gasttrainer.  Sponsor Matias Slagt van Bravo 20: “Een topcoach als deze heb je niet vaak te gast. De spelers hebben echt grote stappen gemaakt in deze training. Hun eigen trainers stonden steeds vlak achter Phil om ook zoveel mogelijk van hem te leren.”

Voor Bravo 20 is de link tussen rugby en hun werkveld (politie en defensie) snel gelegd, zeker ook op het gebied van de de mentale component. De kernwaarden van de rugbysport zijn uniek en Bravo 20 vindt het van meerwaarde om daar je bedrijf aan te verbinden. 

Toen de oproep voor sponsoren kwam om het jaarprogramma mentale training vanuit de Helden Actie gesponsord te krijgen twijfelde Matias Slagt dan ook geen moment: “Dit is op alle fronten van meerwaarde, voor mijn zoon als speler van de Academy, voor RC Delft en voor alle andere spelers en coaches van de Academy.”

Dat daardoor de Academy budget overhield om te investeren in andere projecten die de Academy

spelers zouden versterken, was een mooie bonus. Voorzitter Marten Vente van de Rugby

Academy was dan ook zeer blij met het effect dat deze Helden Actie teweeg heeft gebracht.

Helden Actie van Tough Minds

Tough Minds heeft deze Helden Actie in het leven geroepen om mentale training voor zo veel

mogelijk talenten en topsporters beschikbaar te maken. Zeker in deze tijd zijn financiën vaak de

reden om mentale training niet in hun programma op te kunnen nemen. Daar moest

verandering in komen vonden zij. 

“Wij doen onze duit in het zakje door tegen een zeer gereduceerd tarief de trajecten en seizoensbegeleiding aan te bieden voor de Helden Actie. Dat de Helden Actie echter op zoveel fronten effect zou hebben, hadden wij ook niet verwacht. Dit is nu wat we noemen: win-win-win. Mooi dat het zo veel mensen verbindt én mentale training een vast onderdeel van het trainingsschema maakt”

Wil je als bedrijf ook je bijdrage leveren? Of ben je een sporter/club die ook de mentale traininggesponsord wilt krijgen? Ga dan voor meer info naar www.toughminds.nl/helden-actie

Geen reacties op "HELDEN ACTIE VAN SPORTPSYCHOLOGEN ‘TOUGH MINDS’ ENORM SUCCES VOOR RUGBY ACADEMY ZUIDWEST"


    Laat van je horen

    Basis HTML is goedgekeurd