Frank van der Meer

profileimage

Wat betekent rugby voor jou?  

“Ik ben eigenlijk zelf een American Footballspeler of zoals de spelers van de RAZW zeggen, zo’n watje met bescherming aan! Waarbij ik natuurlijk eerst ging uitleggen waarom rugby zo simpel was. Het is een beetje opzij gooien en als het echt allemaal niet meer lukt, de bal weg trappen. Dat is natuurlijk niet het geval. In de afgelopen jaren ben bij RAZW ben ik rugby steeds meer gaan waarderen. Vooral de skills en het fysieke contact. Ik heb ook, na aanmoediging van een hoop RAZW-spelers, het WK Rugby met veel plezier op tv gekeken. Door het begeleidingen van de spelers en de passie waarmee coaches en spelers spreken over hun sport heeft het toch wel een speciaal plekje in mijn sporthart veroverd.”

 

Waarom werk je graag met de jonge talenten van RAZW?
Ik vind het altijd leuk om met kinderen te werken, maar bij RAZW is het toch altijd speciaal. Spelers komen van heinde en verre om bij ons te mogen trainen. De sport rugby heeft krachttraining als belangrijk onderdeel van de sportcultuur wat ervoor zorgt dat ik werk met uiterst gemotiveerde spelers! Stiekem geniet ik altijd het meest van spelers en ook SPEELSTERS die erachter komen waar ze fysiek toe instaat zijn! De inzet en motivatie die worden beloond met prestaties binnen de gym en daarna ook op het veld. Dat geeft mij enorm veel voldoening.”

 

Wat kun je over deze generatie rugbyers zeggen?

“Ik hoop een aantal spelers van RAZW in het nationale team terug te zien. Vooral omdat ik weet hoe hard ervoor gewerkt wordt. Ik hoop dat die inzet wordt beloond. Ik hoop ook dat ik in contact kan komen met clubs in de regio, zodat ook de clubs kunnen werken aan het onderdeel fysieke ontwikkeling van vooral jonge spelers. Ik zie RAZW als een punt waar club coaches informatie kunnen verkrijgen om hun eigen coaching te verbeteren.”