Ronald Berrevoets

profileimage

Coaches zijn belangrijk in ontwikkeling van jeugdspeler tot international’

 

Wat betekent rugby voor jou?

“Rugby is mijn leven en mijn passie. Ik ben al mijn hele leven met rugby bezig. Ik heb veel ervaring als speler en coach, heb oog voor details en ben modern in het denken en ontwikkelen van de rugbysport. Als speler heb ik veel bereikt, heb ik in verschillende jeugdselecties gespeeld en ben daarna als senior ook voor het Nederlands Team uitgekomen. Als clubcoach heb ik zowel jeugdteams als senioren begeleid als coach. Daarnaast heb ik ook Nederlandse Jeugdteams gecoacht op verschillende Europese kampioenschappen met mooie successen. Ik ben nog niet klaar met rugby.”

 

Waarom vind je het leuk om trainingen te geven aan de spelers van RAZW?

“Ik vind het erg leuk en belangrijk om mijn ervaringen met toptalenten te kunnen delen en mee te geven. Ik wil als coach een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van hun talent naar toprugbyer. De spelers van de Rugby Academy hebben er veel voor over om het hoogste in hun rugbycarrière te bereiken. De spelers maken veel trainingsuren, zijn leergierig en brengen veel energie en plezier mee tijdens hun extra uren. Hier wil ik graag een onderdeel van zijn. Ik wil dit proces zowel op rugby- als op mentaal gebied goed begeleiden en ondersteunen. Ik haal graag het beste uit een speler.”

 

Hoe zie je de toekomst voor rugby in Nederland?

“Ik denk dat rugby in de breedte aan het groeien is en zie dit als heel positief. Hierdoor wordt ook de top beter en zijn er meer spelers die op een hoog niveau kunnen acteren. Voor dit alles vind ik het wel belangrijk dat spelers door goede coaches moeten worden opgeleid. Zij zijn zeer belangrijk in de gehele ontwikkeling van jeugdspeler tot international. Coaches moeten technisch en tactisch spelers goed kunnen opleiden. En je ziet dat dit steeds beter gaat, de Nederlandse coaches worden steeds beter opgeleid en in de breedte lopen er steeds meer goede Nederlandse coaches rond. Hierdoor is het Nederlandse rugby op alle vlakken aan het groeien. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Stilstaan is een zwakte.”