Samenwerking tussen Rugby Academies werpt vruchten af: drie spelers RANO naar de Northwood School in Durban (Zuid-Afrika)

Drie spelers van Rugby Academy Noord Oost gaan per januari 2020 naar Northwood School in Durban (Zuid-Afrika). Ze gaan daar naar school en zijn uitgenodigd om met het team van Northwood, een van de sterkste teams in de grote Zuid Afrikaanse scholencompetitie, mee te trainen en spelen. Ze vormen een versterking van de selectie van het team en daarnaast leren ze de komende twee jaar zelf heel veel.

Northwood School is al sinds 2012 een samenwerkingspartner van RAZW. Eerder hebben 13 talentvolle spelers van ZuidWest deze route gevolgd, en zij hebben er grote stappen in hun rugby-ontwikkeling gemaakt: van de eerste lichting spelen David Weersma en Jasey van Kampen nu in Oranje XV. Anderen spelen in Nederland U20 of als (semi) prof in buitenlandse competities.

De selectie van spelers van RANO is mogelijk geworden, doordat de Academies landelijk meer zijn gaan samenwerken en RAZW de selectie voor Northwood heeft opengesteld.
Robert-Jan Hertog, bestuurslid van RAZW en Coördinator International Exchange, heeft zich de afgelopen maanden intensief beziggehouden met de organisatie en communicatie tussen de Northwood School en de Nederlandse Rugby Academies. En met RANO in het bijzonder om het selectieproces, van begin tot en met de contractondertekening op zaterdag 7 december, in goede banen te leiden.

Drie spelers van Rugby Academy Noord Oost naar Zuid-Afrika voor uitwisselingsprogramma

Geen reacties op "Samenwerking tussen Rugby Academies werpt vruchten af: drie spelers RANO naar de Northwood School in Durban (Zuid-Afrika)"


    Laat van je horen

    Basis HTML is goedgekeurd