Veelgestelde vragen

We doen ons best om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

 • Wat is het verschil tussen een Rugby Academy en een Rugby School?

  De NRB en het NOC/NSF ondersteunen de Rugby Academy’s. Wanneer je hiervoor geselecteerd wordt en naar toe gaat ontvang je de “Belofte status”. Dat is een officiële status waarmee je gebruik mag maken van een LOOT (Topsport Talenten) school en zo meer gelegenheid krijgt om je talent te ontwikkelen.

 • Wat is een LOOT school?

  Een LOOT-school of Topsport Talentschool is een school voor voortgezet onderwijs waar het door middel van een aangepast lesprogramma voor jonge sporttalenten gemakkelijker wordt gemaakt om het volgen van onderwijs met sport te combineren. Het is in samenwerkingsverband met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. LOOT staat voor Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport. In Nederland zijn er ca 30 LOOT-scholen.

 • Hoe kan ik me aanmelden voor de Rugby Academy?

  Je kan je aanmelden via je eigen club/trainer door te komen op de RTC dagen. Of je kan je aanmelden bij de Rugby Academy zelf. In alle gevallen zal je beoordeeld worden op je potentie en je motivatie.

 • Moet ik al erg goed zijn voordat ik me aanmeld?

  Nee, het is belangrijk je te realiseren dat je niet perse goed hoeft te zijn voordat je je aan meldt. Dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat je talent hebt (je hebt potentie en bent dan een belofte) en dat je gemotiveerd bent (je zal in het belang van je talent sommige dingen moeten afzeggen).

 • Kan ik ook naar de Rugby Academy als ik naar een andere school dan het Segbroek ga?

  Dat is erg lastig; het Segbroek heeft een LOOT status waarmee er extra faciliteiten beschikbaar zijn. Wanneer je naar een andere school gaat zal die extra energie uit jezelf en je ouders moeten komen. Natuurlijk zullen we wel proberen te helpen.

 • Waaruit bestaat het begeleidingsteam?

  Het begeleidingsteam bestaat uit trainers (veld, specialist en kracht), coördinatoren, fysio’s, voedingsspecialisten en een paramedisch team. Het geheel wordt ook ondersteund door de mogelijkheden die het netwerk van Den Haag Topsport biedt.

 • Hoe word ik begeleid als ik een blessure heb?

  Een blessure kan optreden in je privésituatie, bij je eigen club of bij de Rugby Academy. Wanneer je een blessure heb moet je dat melden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je trainer het ziet. Dat zal er een behandelschema worden opgesteld. Daar kan ook je eigen fysio bij betrokken worden. In dat geval is het belangrijk dat je de terugkoppeling verzorgt.

 • Hoe vaak wordt er getraind?

  Er zijn verschillende trainingsmomenten in de week. We proberen in overleg met de school zoveel mogelijk rekening te houden met les/trainingstijden. Momenteel zijn er 12 trainingsmomenten in de week. Je hoeft niet bij alle trainingen aanwezig te zijn. Mede afhankelijk van je leeftijd neem je deel aan de trainingen. De bedoeling is dat je tussen de 8 en 12 extra trainingsuren extra hebt in de week.

 • Hoe wordt er getraind in de winter?

  Ja, in de winter kunnen we indoor gaan. Dan kan extra aandacht gegeven worden aan sporten als judo, boxen, basketbal, korte sprint, kracht ed. Al deze sporten dragen bij aan betere skills voor een rugbyer.

 • Moet ik extra betalen voor de Rugby Academy?

  Ja, er zijn twee bijdrages; 1. Voor het Segbroek: dit is ca € 150,- per jaar. 2. Voor de Rugby Academy: dit is ca € 1.200,- per jaar.

 • Heb ik nog tijd voor andere activiteiten dan rugby?

  Ja, de opzet van het LOOT programma is dat de extra tijd die in de ontwikkeling van je talent wordt gestoken, gecompenseerd wordt door vrijstellingen in het lespakket. Je kan dus ook gewoon kind blijven.

 • Ik woon niet in Den Haag, kan ik dan wel naar de Academy Zuid West?

  Je bent van harte welkom. We hebben dat al een paar keer gehad. Het vraagt alleen wel het nodige uitzoekwerk en wat extra regelen.

 • Krijg ik vrij van school voor de trainingen?

  Je krijgt geen vrij voor trainingen. Het principe is juist dat de trainingen ook schooltijd zijn. Wanneer er lessen samenvallen met de trainingstijden is individueel maatwerk noodzakelijk. Soms zal de les moeten vervallen (en zal je die zelf moeten inhalen) en soms moet de training vervallen.

 • Kan ik, als er ‘s avonds ook clubtraining is, ergens eten en huiswerk maken?

  Het clubhuis is open. Maar het zal van de inzet van ouders afhankelijk zijn of er (rustig) huiswerk gedaan kan worden.

 • Op welke extra uitgaven moet ik rekenen?

  Het enige wat je zelf moet regelen zijn je trainingskleren. Naast wat zakgeld zullen er voor de Rugby Academy kinderen geen extra uitgaven zijn.

 • Blijf ik lid van van eigen rugby club?

  Ja, je blijft gewoon competitie spelen en trainen bij je eigen vereniging. Het is wel belangrijk dat je je trainingsbelasting afstemt. Daar kunnen je Academytrainer en je clubtrainer overleg over hebben.

 • Hoe vaak heeft de Academy een trainingsweek?

  In principe is er één trainingsweek per leeftijd per jaar.

 • Kan ik ook later dan de brugklas instromen in de Academy?

  Dat is zeker mogelijk. Het is belangrijk dat het kind komt op het moment dat het er klaar voor is. Natuurlijk is voor de ontwikkeling van je rugbyskills “hoe eerder hoe beter” van toepassing. Maar we zijn ons er van bewust dat een goede rugbyer meer nodig heeft dan alleen goede rugbyskills.

 • Blijf je de gehele middelbare school op de Academy?

  Dat kan, maar dat is een eigen keuze.

 • Ik wil graag eens komen kijken op de Academy.

  Neem dan contact met ons op.

 • Waar traint de Rugby Academy?

  De RugbyAcademey traint op verschillende plaatsen. Meestal op het veld bij het Segbroek College.

 • Kan je na de trainingen douchen?

  Daar zijn mogelijkheden voor.

 • Met welk niveau opleiding kan je naar de Academy?

  De Academy staat open voor elk niveau opleiding. Maar: je kan alleen naar het Segbroek College met een VMBO-T, HAVO of VWO schooladvies. Met een ander advies kan je naar een andere school. Je zal dan met deze school moeten regelen dat je naar de trainingen kan. Dat blijkt vaak erg lastig; het Segbroek heeft een LOOT status waarmee er extra faciliteiten beschikbaar zijn. Wanneer je naar een andere school gaat zal die extra energie uit jezelf en je ouders moeten komen. Natuurlijk zullen we wel proberen te helpen.

Heeft u meer vragen? Neem gerust contact met ons op.

error: Content is protected !!