Interesse weer gestegen: RAZW verwelkomt 28 nieuwe spelers

Rugby Academy Zuidwest (RAZW) mag na de zomervakantie van 2020 een recordaantal eerstejaars spelers verwelkomen. In totaal stromen 28 nieuwe rugbytalenten in. “We zijn heel blij met de grote interesse”, zegt Marjon van der Zijde, coördinator Werving en Instroom van RAZW. 

Stroomden afgelopen jaar (2019-2020) al een grote groep van 25 spelers in, de interesse is weer gestegen. “De toenemende interesse komt door de stijging van de populariteit van de rugbysport, maar zeker ook door de betere samenwerking tussen de Rugby Academy en de rugbyclubs in de regio”, verklaart Marjon de populariteit. 

Acht clubs
Van de 28 nieuwe eerstejaars gaan er negentien naar de locatie in Den Haag en reizen er negen spelers naar de nieuwe locatie van de Rugby Academy in Leiden. De talenten die zich voor RAZW hebben aangemeld, komen van acht verschillende clubs. Te weten: BSN, Diok, Gouda, Hermes, Hookers, HRC, RC Delft en VRC. 

In totaal hebben maar liefst veertig spelers deelgenomen aan het selectieproces. Zes van hen kregen het advies om niet nu, maar eventueel later in te stromen. En nog eens zes spelers hebben er voor gekozen vooralsnog niet naar de Academy te gaan.

Vol overtuiging 
Een van de spelers die vol overtuiging voor RAZW kiest, is Matthijs van den Boogert (12). Hij speelt bij de Hookers en woont in Hoek van Holland. In september gaat hij naar het VWO op het Segbroek College in Den Haag. De afstand tussen RAZW, school en thuis ziet hij niet als een belemmering. “Mijn ouders vonden het eigenlijk wel wat ver, maar het is maar vijftig minuten met de bus. Ik heb dat er wel voor over”, zegt Matthijs. 

Hij wil heel graag professioneel rugbyer worden – ‘dat lijkt me hartstikke cool’ – en droomt van een plek bij een Franse club of het Nederlands team. Hij weet al vanaf zijn zevende jaar dat hij naar de Rugby Academy wil. “Het lijkt me leuk de dag te beginnen met trainen. En het geeft me de kans een betere speler te worden. Ook het Segbroek lijkt me een hele leuke school”, zegt Matthijs.

Feestelijke bijeenkomst 
De viering te zijn toegelaten op RAZW gaat er dit jaar door de coronabeperkingen anders uitzien dan normaal. “Helaas kunnen we voor deze groep door de coronamaatregelen geen feestelijke instroombijeenkomst organiseren. Heel jammer”, zegt Marjon. Tijdens deze bijeenkomst wordt het convenant ondertekend tussen de spelers en de Rugby Academy en leren de spelers tijdens de bijhorende barbecue elkaar en de ouderejaars van de Academy kennen. RAZW hoopt aan het begin van het rugbyseizoen alsnog iets moois te organiseren. (MvG)

Geen reacties op "Interesse weer gestegen: RAZW verwelkomt 28 nieuwe spelers"


    Laat van je horen

    Basis HTML is goedgekeurd