Senne’s tip: Wissel workouts af met online lessen

Op de oproep om iets te vertellen over haar ervaringen tijdens deze coronatijd reageerde Senne Hoog (15). Zij speelt bij U16 en traint voor het derde jaar bij Rugby Academy ZuidWest (RAZW). Haar hobby, rugby, is haar alles geworden. RAZW is een groot deel van haar leven. Ze doet het met plezier.

Senne heeft in de coronaperiode het allermeeste haar teammaatjes gemist. Anders dan met vrienden spreek je niet apart af, maar tref je elkaar op het trainingsveld. Ze heeft de gezelligheid voor en na de training en de grapjes tijdens de training echt gemist. Naast natuurlijk het bewegen en het rugbyspel zelf. Inmiddels zijn de clubtrainingen weer begonnen en is zij weer twee keer per week bij HRC op het veld te vinden.

De nabije toekomst van haar HRC team ziet Senne positief in. Ze heeft de indruk dat de meeste van haar team de basisconditie wel hebben bijgehouden de afgelopen periode. Ook Senne is in de tussentijd blijven sporten. Ze heeft haar conditie bijgehouden door middel van hardlopen en de online workouts van de Rugby Academy. 

Workouts tussendoor

Het vraagt wel enige discipline om thuis de oefeningen te doen maar het is haar gelukt. Ze deed de workouts vaak tussen online lessen door van school. 

Senne zet de korte workouts in om tussen twee online lessen van school haar concentratie terug te pakken. Ze merkt dat dit goed werkt. Deze afwisseling, van bewegen en achter je bureau zitten, zou ook na coronatijd goed van pas kunnen komen. Bijvoorbeeld tijdens het maken van het huiswerk.

Ambitie

Senne heeft een jongere broer van 10 jaar, die ook bij HRC speelt. Eigenlijk is hij eerder begonnen met rugby dan Senne, maar nu is zij zijn rolmodel geworden. Hij ziet bij zijn oudere zus wat je met rugby kunt bereiken en hoe het is om op de Rugby Academy te zitten. 

Senne’s persoonlijke ambitie is groot. Ze hoopt weer geselecteerd te worden voor het 1e team. Daarmee landskampioen worden ziet zij meer dan zitten. Op de vraag of zij denkt dat het haalbaar is in deze gekke tijd, blijkt een groot vertrouwen, gewoon omdat ze het heel graag wil.

Senne: zet hem op! Veel succes en plezier op het veld, met je team en de Rugby Academy. En dank voor je inspiratie en tip. 

Tip van Senne: Doe tussen de online lessen van school eens een korte workout van de Rugby Academy. Dat helpt je bij je concentratie.

Geen reacties op "Senne’s tip: Wissel workouts af met online lessen"


    Laat van je horen

    Basis HTML is goedgekeurd