DEGIRO Academyweek – Een groot succes

DEGIRO Academyweek, we kunnen terugkijken op een hele mooie eerste editie!

In de week van 10 tot en met 14 september vond de eerste DEGIRO Academyweek plaats. De 6 Academies vierden hiermee samen met Rugby.NL hun 10 jarig bestaan. Speciale gasten tijdens deze week waren de Northwood School en de Sharks met ex-topspeler Keegan Daniel uit Zuid Afrika.

Op woensdagavond was er een trainersworkshop voor de trainer/coaches uit het district van Rugby Academy Zuidwest en van de andere Academies, verzorgd door de coaches uit Zuid Afrika in samenwerking met de coaches van RAZW. Bondscoach Gareth Gilbert had hiervoor de spelers van het NTC speciaal naar Den Haag laten komen, hetgeen het speciale karakter hiervan benadrukte. Een leerzame èn vrolijke avond voor iedereen.

Donderdagochtend sloten ook de andere Academies aan op deze week en is er samen de hele dag hard getraind. “Uniek om ze allemaal bij elkaar te hebben” sprak Wiet van Duin van RA NoordWest.

Tussen de middag hebben we de eerste exemplaren van het Jubileummagazine uitgereikt aan onder andere de gemeente Den Haag, TopSport Den Haag, Rugby.NL en DEGIRO. Een schitterend magazine boordevol persoonlijke verhalen over dromen en ambities, voedingstips, feiten en cijfers en hele mooie beelden. Alle Academy-talenten van Nederland kregen het magazine gratis aangeboden (Voor wie het magazine nog niet heeft en graag 1 of meerdere exemplaren wil bestellen, stuur een mail naar ra2016jc@gmail.com. Kosten 5,- per exemplaar, ex verzendkosten.)

DEGIRO en Rugby Nederland bestuurslid Joost Takken waren aanwezig om te vertellen waarom DEGIRO ervoor heeft gekozen sponsor van Rugby.NL te worden en daarmee bij te willen dragen aan de ontwikkeling van deze mooie sport in Nederland. Dit werd direct heel zichtbaar gemaakt doordat alle spelers een Hoodie kregen, gesponsord door DEGIRO. Een schitterend gezicht, bijna 200 spelers trots in hun nieuwe hoodie.

Donderdagavond na de pastamaaltijd met alle aanwezige spelers, trainers, coaches en begeleiders hielden de gasten uit Zuid-Afrika een presentatie over Northwood School Zuid-Afrika waar inmiddels zo’n 15 spelers van de RAZW hun school en rugby-opleiding hebben vervolgd (waarvan de meesten inmiddels in Nederlandse selecties een plek veroverd hebben).

Vrijdagochtend heeft Keegan Daniel in een groepsgesprek met de spelers van RA Zuid -die in tenten waren blijven slapen- zijn persoonlijke sportlevensverhaal verteld. Elk van hen kreeg zijn handtekening in het lustrumboek.  “Mooi voorbeeld voor ze” sprak RA Zuid coach Frank van den Heuvel waarderend over deze sessie.

Daarna is er een klein toernooi U16 en U18 gespeeld tussen de Academies onderling. Mooie wedstrijden van hoog niveau hebben we gezien! Langs de lijnen verschillende ouders om ze aan te moedigen. Was geen straf, de hele week hebben we schitterend weer gehad.

Niet alle Academies konden op vrijdag terugkomen gezien het moment in het prille seizoen. Leerpunt voor volgend jaar. Adrie van der Plas, Hoofdcoach van RA MiddenOost: “Jammer dat niet iedereen de 2e dag kon komen, maar goed dat RA ZuidWest met dit event een begin gemaakt heeft. Hier kunnen we samen komende jaren op verder bouwen”.

Ter afsluiting was er een receptie, aangeboden door de Ambassada van Zuid-Afrika en het Toeristenbureau van Zuid-Afrika. Dit om de samenwerking tussen RAZW en Zuid-Afrika te vieren, maar ook om stil te staan bij de 100e geboortedag van Nelson Mandela. Met als gasten verschillende ambassadeurs, vertegenwoordigers van rugbyclubs uit het district van RAZW, sponsoren en andere genodigden.

Een feestelijke afsluiting van een hele sportieve en mooie week. Volgend jaar wordt DEGIRO Academyweek georganiseerd door Rugby Academy NoordWest die dan 10 jaar bestaat!

Geen reacties op "DEGIRO Academyweek - Een groot succes"


    Laat van je horen

    Basis HTML is goedgekeurd