Heidelberg Sevens verslag U16

[Klik op pijltjes links en recht op foto voor galerij]

Vrijdag vertrokken vanaf CS Den Haag met de bus van Nooteboom, onze alom bekende chauffeur Ron was er gelukkig weer bij. Via Boxtel als tussenstop, waar de 2 dames teams instapten voor ook hun reis naar Heidelberg, ging de heenreis ondanks drukte en slecht weer voorspoedig. De spelers en begeleiding werden met open armen ontvangen en direct richting het avondeten gedirigeerd, om vervolgens na een kleine break op het trainingsveld te verschijnen voor een laatste voorbereidende training.

Dag 1 begon vroeg: met de shuttlebus werden alle spelers en begeleiding naar het speelcomplex gebracht. Voor ieder team stond een eigen tent waar de spullen in konden worden opgeslagen. Onze mannen moesten vroeg aan de bak tegen het Franse VAR (de uiteindelijke winnaars). We begonnen goed maar door gebrek aan samenspel en communicatie werd het toch een moeilijke wedstrijd die ruim werd verloren.

Vervolgens werd Bayern onze tegenstander. Trainer/coach Vich had de mannen wederom zo goed mogelijk voorbereid op de wedstrijd. We gingen er dit keer vol in met als resultaat dat we het nu wel voor elkaar te kregen te scoren en te winnen. Ruim zelfs en zonder tegen punten!

Het bleek tijdens het zien van de wedstrijden dat we in een erg zware poule waren ingedeeld. De derde wedstrijd van de poule moesten we wederom tegen een Frans team spelen, Alp Marine, met grote sterke lopers en een bijzonder goede spelbepaler in hun midden. We begonnen weer goed, maar konden de snelheid niet belopen. Toch hielden we ze lang op een vrij lage tegenscore en konden we zelf ook nog wel eens uitbreken. Helaas werd deze wedstrijd verloren wat betekende dat we voor de plaatsen 5 t/m 8 gingen spelen op de 2de dag. Op de slaaplocatie aangekomen was er een BBQ georganiseerd. Iedereen heeft zich uitstekend vermaakt die avond.

De 2de dag stonden we vroeg op gingen wederom met de bus naar het veld om een goede uitgebreide warming up te doen. De spelers waren gebrand op resultaat. Hessen was onze tegenstander: een goede Duitse tegenstander met ook grote lopers in hun midden. Ook hier begonnen we goed, konden scoren en we hadden een organisatie staan. Toch won Hessen uiteindelijk zodat we voor plaats 7 of 8 mochten spelen. Dat werd een team uit Israël en uit voorafgaande wedstrijden bleek het een geduchte tegenstander. Maar dat werd het niet: onze mannen hebben in hun laatste wedstrijd er alles aan gedaan om te winnen en dat deden ze dan ook.

We hebben overall een niet zo succesvol toernooi gespeeld maar dat had redenen en oorzaken. Soms moet geluk je pad kruisen. We kunnen wel terugkijken op een succes en een aantal spelers kunnen volgend jaar wéér mee. Dan gaan we het iets anders doen en waarschijnlijk willen we met twee U16 teams inschrijven.

Toch alle lof aan de spelers en trainer/coach Vich. Het was warm daar op het veld en ik kan het weten: als referee moest ik ook mijn meters maken….  Het was een bont gezelschap met leuke spelers en onderling was het goed en gezellig. 

Dank aan Nooteboom met chauffeur Ron.
Dank aan de begeleider Harry en teammanager Bart.
Dank aan onze meegereisde Referee Liam.
Dank aan fysio Wouter die weer erg belangrijk was.
Dank aan Hans als opperwachtmeester/animator/organisator en bestuurslid RAZW.
Dank aan de ouders die de moeite hadden genomen om naar Heidelberg te komen om de mannen aan te moedigen.

Niet vergeten: de meiden hebben het erg goed gedaan 2de en 3de op het toernooi is super!

….en het was ook samen erg gezellig….

 

op naar Heidelberg 2016.

1 Reactie op "Heidelberg Sevens verslag U16"

 • comment-avatar
  Leo van Herwijnen Ere lid en lid van verdienste NRB
  15 juni 2015 (22:28)
  Reageer

  Ben heel blij met dit heldere verslag, nuchtere weergave zonder overdreven ”trots kreten ”. Daar hou ik van. Mooie teamfoto is heel belangrijk voor de historie en toekomst van rugby Nederland waar jullie aan meebouwen.
  Heidelberg daar liggen de allereerste sporen van onze rugbyers vanaf 1920 op de universiteit daar.
  Hermann Meister was toen al uitgever van een rugby krant in Duitsland en hun Bonds voorzitter. Samen met onze eerste NRB voorzitter ,Henri van Booven richtte hij de Europeesche Rugby Koepel FIRA in 1934 op.
  Heidelberg bezit een rugby museum waarin je ook spullen van de Leo van Herwijnen Rugby Foundation kunt vinden.Succes mannen ! Leo


Laat van je horen

Basis HTML is goedgekeurd