7s training bij Dukes

Onze Academy ZuidWest jaargang uit 2000 heeft met 11 jongens deelgenomen aan de eerste gezamenlijke Academy Sevens training. De RAZ deed bij the Dukes de kick off voor een serie trainingen ter voorbereiding op het U16 toernooi in Heidelberg van 1 t/m 3 juli 2016.

Met veel plezier zijn mijn neef (Johan Schuringa) en ik met onze 2000 jaargang op 7 oktober naar Den Bosch gereden. Academy NW en Academy Z waren met 5 spelers aanwezig en Academy MO moest helaas afzeggen.

Het was goed te zien dat de techniek van alle spelers op een vergelijkbaar hoog niveau lag en de training was dan ook afgestemd op die 7s-aspecten waar wij de voorgaande jaren in tekort kwamen. Onder de leiding van trainers (Pien Selbeck, Mats Marcker, Tijmen Vader en Frank v/d Heuvel) werd de communicatie tijdens het spel, het beter gebruik van de open ruimtes, praktische toepassing 7s regels tijdens Rucks en open spel Rucks behandeld.

Overall waren alle trainers zeer positief over het potentieel van de kinderen. Het is duidelijk dat een gecombineerd 7s team wel degelijk een goede kans heeft om ook van sterke franse teams te winnen waar we eerder nog van verloren. Aan het einde van de training zijn er oefenwedstrijden gespeeld om het geleerde in de praktijk te toetsen. Daar bleek dat praktijk en training nog wel een stuk uit elkaar liggen en dat meer van dit soort dagen hard nodig zijn. Er is dan ook afgesproken dat over een week of 6 de volgende training bij de Academie NoordWest zal plaats vinden. De precieze datum volgt spoedig.

Hans Bouman

Geen reacties op "7s training bij Dukes"


    Laat van je horen

    Basis HTML is goedgekeurd